Ny teknisk direktør på plass i havna

6. December 2023

Vi ønsker Harald J. Solvik varmt velkommen, og denne gangen med fysisk kontorplass i Gravane 4.

Hvem er han?

Harald er født og oppvokst på Måløy, men har nå vært bosatt i Søgne i over 20 år. Han har drevet med infrastruktur lenge, men for første gang i maritim næring. Eller, han har jo arbeidserfaring fra fiskerinæringen i Måløy som produksjonsarbeider i ungdommen.

En rask oppsummering av Haralds bakgrunn:

Harald kommer til havna fra Nye Veier hvor han var prosjektsjef for E39, hvor rollen innebar å lede utbyggingen av motorveien vestover fra Kristiansand. Før dette har han vært i entreprenørnæringen og i Luftforsvaret. Samt i hjemkommunen, som leder av teknisk sektor, hvor var det tett samarbeid med Måløy Havn. En god mann som har sittet på mange av de viktigste plassene rundt bordet knyttet til infrastruktur.

Hva motiverer deg med denne stillingen?

Kristiansand Havn har viktig funksjon, oppgaver og utfordringer som skal løses, slik jeg har lært havna å kjenne fra tidligere, og i dialogen vi har hatt i prosessen nå nylig. Kristiansand havn har etablert en god strategi og tydelige mål, innen bedre tilbud for maritim bransje, byutvikling og bærekraftige løsninger. Jeg ønsker å bidra til at viktigheten av og omdømmet til Kristiansand havn blir ytterligere forstått av alle interessentene rundt oss.

På det personlige plan er jeg nysgjerrig på å bevege meg inn mot det som er nytt, spennende, utfordrende, samarbeidet med nye kollegaer og aktører. Og det skal samtidig være samfunnsnyttig; Gi en mening ut over det å være fornøyd med våre egne resultater eller kun å regne suksess i kroneverdier.

Vi er sikre på at du vil passe godt inn hos oss, og ser frem til å bli bedre kjent med deg!